Συχνές ερωτήσεις

Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στις Συχνές ερωτήσεις. Αυτά θα πρέπει να σας βοηθήσει να βρείτε τις πρόσθετες πληροφορίες που χρειάζεστε. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση στην ερώτησή σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ για τα στοιχεία επικοινωνίας μας.

1. Πώς μπορώ να κάνω την παραγγελία μου;

  • Περιηγηθείτε στο χώρο μέχρι να βρείτε το στοιχείο που θέλετε να αγοράσετε.
  • Κάντε κλικ σε ένα προϊόν που θα θέλατε να δείτε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
  • Επιλέξτε ποσότητα και πατήστε «Προσθήκη στο Καλάθι». Για να προσθέσετε περισσότερα προϊόντα επιλέξτε «Συνέχεια Αγορών».
  • Τέλος όταν τελειώσετε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της παραγγελίας και ακολουθήστε τις γρήγορες και απλές οδηγίες.

2. Έχετε πλοίο εμπορεύματα σας σε όλο τον κόσμο;

ΝΑΙ. Μπορούμε να στείλουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο, όπου το EMS, USPS & Parcel Force μπορεί να φτάσει. Και συνήθως ο χρόνος παράδοσης θα διαρκέσει περίπου 7-12 ημέρες.

3. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κουπόνι;

Μπορείτε να εισάγετε ένα κωδικό κουπονιού κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας του ταμείου, μαζί με τα στοιχεία της παραγγελίας. Σύμφωνα με «τα στοιχεία της παραγγελίας», υπάρχει ένα πεδίο για να εισάγετε ένα κωδικό κουπονιού. Κάντε κλικ για να αφαιρέσει το ποσό του κουπονιού από τη συνολική παραγγελία σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα με τη χρήση κωδικό κουπονιού. Εμείς θα σας βοηθήσει να εφαρμόσει αναδρομικά κωδικούς παραγγελίες που έχουν ήδη τοποθετηθεί μετά έχουμε ελέγξει το κουπόνι ισχύει.

4. Ποιες είναι οι επιλογές πληρωμής μου;

Γίνονται δεκτές κάρτες Visa, MasterCard, American Express και Discover Maestro, Solo γίνονται δεκτές σε απευθείας σύνδεση. Όταν ολοκληρώσετε την πληρωμή, επικοινωνήστε μαζί μας με τον αριθμό της παραγγελίας σας για να επιβεβαιώσουμε την παραγγελία σας.

5. Μπορώ να ακυρώσω ή να κάνετε αλλαγές στην παραγγελία μου;

Μόνο όταν η παραγγελία σας δεν έχει αποσταλεί, μπορείτε να ακυρώσετε ή να κάνετε αλλαγές στην παραγγελία σας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να γνωρίζουμε αν η παραγγελία σας έχει σταλεί έξω. (Συνήθως η παραγγελία σας θα σταλεί την επόμενη ημέρα μετά την πληρωμή έχει περάσει.)

6. Τι είδους νόμισμα δέχεστε;

Προς το παρόν, δεχόμαστε USD, GBP, EUR, AUD και AUD.If που παραγγέλνετε από μια άλλη χώρα, η δήλωση της πιστωτικής σας κάρτας θα αντικατοπτρίζει το ποσό που έχει μετατραπεί με βάση την τιμή συναλλάγματος της τράπεζας σας την ίδια ημέρα.

7. Πόσο καιρό θα πάρει για να λάβετε επιστροφή χρημάτων από επιστρεφόμενα προϊόντα;

Η επιστροφή θα πρέπει να κοινοποιηθεί μετά παίρνουμε δέμα σας. Λόγω εβδομάδων μεγάλου κύκλου χρέωσης, θα πάρετε την επιστροφή σας σε μια εβδομάδα μετά την κοινοποίηση μας.

8. Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της παραγγελίας μου;

Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της παραγγελίας σας με την υπογραφή και την πρόσβαση στο σύνδεσμο "Ο λογαριασμός μου" από την επικεφαλίδα ιστοσελίδα. Όλες οι παραγγελίες κάτω από το username σας θα είναι ορατό κάτω από την καρτέλα «Οι παραγγελίες μου».

9. Τι θα συμβεί αν η παραγγελία μου δεν έφτασε ποτέ;

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας, με τον αριθμό της παραγγελίας σας και το όνομα χρήστη με την υποβολή των εισιτηρίων για εμάς. Θα ερευνήσουμε σε παραγγελία σας και να σας βοηθήσει να βρείτε την παραγγελία σας. Αν ήταν τα λάθη μας, θα στείλουμε εκ νέου την παραγγελία σας ή να σας δώσει μια επιστροφή όπως ζητάτε.

10. Πώς μπορώ να κοιτάζω προς τα πάνω τον αριθμό της παραγγελίας μου;

Εάν δεν είστε σε θέση να βρείτε παραγγελία email επιβεβαίωσης με τον αριθμό της παραγγελίας σας, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα "Ο λογαριασμός μου" και κάντε κλικ στο κουμπί «Οι παραγγελίες μου» να σηκώσει τα στοιχεία της παραγγελίας σας.

Αν είστε σε θέση να τραβήξει την παραγγελία σας, επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το όνομα που χρησιμοποιείται για να τοποθετήσετε τη σειρά και μπορούμε να εντοπίσουμε τον αριθμό παραγγελίας σας.

11. Πότε θα αποσταλεί η παραγγελία μου

Συνήθως, η παραγγελία σας θα σταλεί έξω την επόμενη ημέρα μετά την πληρωμή έχει περάσει. Κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, παρακαλώ επιτρέψτε 3-4 ημέρες για να επεξεργαστούμε την παραγγελία σας και να το μεταφέρει έξω. Θα διαρκέσει συνολικά 7-9 ημέρες πριν το δέμα σας φτάσει τελικά.

12. Γιατί ο αριθμός καταδίωξης μου δεν λειτουργούν;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι η παραγγελία σας έχει μόλις αποσταλεί. Αριθμοί καταδίωξης μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες για να ενημερωθούν. Ελέγξτε ξανά σε 24 ώρες και οι πληροφορίες θα πρέπει να ενημερωθεί. Αν δεν υπάρχει ακόμα καμία ενημέρωση των πληροφοριών σε 48 ώρες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως.

13. Έχετε προσφέρουν εκπτώσεις σε μαζικές παραγγελίες;

Όταν κάνετε μια μεγάλη, εφάπαξ αγορά στην ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πρώτα με την υποβολή των εισιτηρίων για εμάς. Θα απολαύσετε τις εκπτώσεις μας.

14. Είναι ασφαλές να παραγγείλετε στην ιστοσελίδα σας;

Ναι. Εγγυόμαστε ότι κάθε αγορά που κάνετε στην ιστοσελίδα μας θα είναι 100% ασφαλής. Διακομιστές ιστού μας χρησιμοποιούν το Secure Sockets Layer (SSL), μια τεχνολογία κρυπτογράφησης που λειτουργεί με το Microsoft Internet Explorer, Netscape, και το πρόγραμμα περιήγησης της AOL, έτσι ώστε μόνο ιστοσελίδα μας μπορεί να διαβάσει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες σας είναι κρυπτογραφημένα αμέσως σε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο υπολογιστή.

15. Θα πάρω μια επιβεβαίωση της παραγγελίας;

Κανονικά, αν μας προσθέσετε στη λίστα σας, θα λάβετε επιβεβαίωση σχετικά με την παραγγελία σας. Το μήνυμα επιβεβαίωσης είναι να σας στείλει αυτόματα από το σύστημα. Μερικές φορές, ταχυδρομικό κουτί σας θα αρνηθεί να το παραλάβει. Μπορεί να βρίσκεται στο κιβώτιο το spam. Ή ακόμα και το ταχυδρομείο θα απορριφθεί εντελώς. Έτσι, ειλικρινά προτείνουμε να μας προσθέσετε στο κουτί αλληλογραφίας σας για να αποφύγετε τη δεσποινίδα των μηνυμάτων.

TOP